Ons team

Judith Bout - Mondhygiënist van het jaar 2014

Na mijn afstuderen (1983), was de oorspronkelijke taak van de mondhygiënist gericht op preventie. In de loop der jaren is het cariës probleem gereduceerd en is de taak van de mondhygiënist meer gericht op de parodontologie. Vanuit zowel de media als ons onderzoek uitgevoerd in 2008 kan men concluderen dat vooral onder de doelgroep jongeren het cariës probleem weer de kop op steekt. Door deze ontwikkeling raakte mijn preventieve kant weer geïnspireerd.
Deze inspiratie heeft geleid tot het oprichten van jeugdtandverzorging Poetsbus samen met mijn dochter Amanda Langenberg.

De belangrijke doelstellingen is het overdragen van een stukje kennis aan ouders/ verzorgers en kinderen betreffende het gaatjes vrij houden van de gebitten. Hierbij is het bewust maken van het probleem een belangrijke factor. Mijn uiteindelijke doelstelling is de mond zo gezond houden, dat geen vullingen nodig zijn en de omringende weefsels gezond blijven.

Amanda Langenberg - Projectmanager

Deelname aan jeugdtandverzorging Poetsbus geeft mij de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan het reduceren van een maatschappelijk probleem. De kinderen van nu zullen op latere leeftijd profiteren van een gaatjes vrij gebit.

Als afgestudeerd bachelor facility manager ben ik verantwoordelijk voor de organisatorische taken binnen de instelling. Daarnaast heb ik de propedeuse mondzorgkundige behaald waardoor ik de basis kennis heb vergaard om preventieve voorlichting te geven. Ik ben trots op dit unieke project en voel me bevoorrecht hier een deel van te mogen uitmaken. Samen met een fantastisch team hoop ik al onze doelen te realiseren.

Marcella Hoogendoorn - Mondhygiënist

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding mondzorgkunde te Amsterdam. Tijdens de opleiding heb ik een voorliefde ontwikkeld voor het behandelen van kinderen. Kinderen zijn afhankelijk van anderen voor het creëren en behouden van een gezonde mond. Het is prettig om middels stichting jeugdtandverzorging Poetsbus op een speelse en originele manier bij te kunnen dragen aan het informeren van de ouders/verzorgers en kinderen hoe zij de mond gezond kunnen krijgen en behouden. 

Linda Blommaart - Mondhygiënist

In 1991 ben ik afgestuurd aan de opleiding mondhygiënist aan de VU in AmsterdamNa mijn opleiding ben ik gaan werken in een algemene tandartspraktijk en in de mondzorg voor gehandicapten. In mijn vrije tijd gaf ik regelmatig voorlichting over mondzorg op basisscholen, hier beleefde ik veel plezier aan. Ook ben ik een aantal keer naar Kenia geweest om daar voorlichting te geven op scholen en om kinderen te behandelen. Preventie vind ik belangrijk en beter dan helen! En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, bij de jeugd dus! Het werken met kinderen is ontzettend leuk, ik geniet elke keer weer van hun enthousiaste verhalen. 

Keli Rozendaal - Mondhygiënist

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Mondzorgkunde te Amsterdam. Gedurende mijn studie ben ik werkzaam geweest in een orthodontie praktijk, waar ik mijn affiniteit voor het werken met kinderen heb ontwikkeld. Mijn affiniteit ligt bij de jeugd omdat ik preventie ontzettend leuk en belangrijk vind. En met preventie kun je immers niet vroeg genoeg beginnen! Ik vind het leuk dat ik door het werken bij de Poetsbus een bijdrage kan leveren aan een betere mondgezondheid onder Nederlandse kinderen.

Jacqueline Paauw - Management assistent

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de tandheelkunde, als afgestudeerd tandartsassistente. In 2016 ben ik gaan werken als orthodontieassistente waar ik veel ervaring heb opgedaan met het werken met kinderen. Voordat ik in de tandheelkunde ben gaan werken, heb ik mijn papieren gehaald als onderwijsassistent.

Wat ik zo leuk vind om werkzaam te zijn bij de Poetsbus is dat ik mijn beide passies kan uitoefenen doormiddel van het werken met kinderen, ouders en de tandheelkunde. Het motiveren van ouders en kinderen om gaatjes vrij op te groeien in de Poetsbus is een super project om mijzelf bij aan te sluiten.

Saskia Schotvanger - Welp - Assistent 

Sinds juli 2017 ben ik werkzaam bij die Poetsbus. Ik ben moeder van twee tieners. In het verleden ben ik tien jaar werkzaam geweest als vrijwilliger bij de ouderraad op de basisschool van mijn kinderen. Ik heb aan het einde van mijn werkdag bij de Poetsbus een voldaan gevoel, ik ben blij dat ik door mijn werkzaamheden veel kinderen enthousiast kan maken en iets kan leren over tandenpoetsen!

Nathalie de Jong - Administratie

Sinds januari 2019 ben ik werkzaam bij de Poetsbus! Een gezellig, jong, enthousiast bedrijf dat zich met veel passie inzet voor een goede mondgezondheid onder kinderen. Hier draag ik dan ook graag een steentje aan bij. Beter voorkomen dan genezen. Ik ben administratief geschoold en heb veel affiniteit met kinderen. Ik ben zelf moeder van twee jongens. Ik kijk er erg naar uit om samen met de Poetsbus mee te groeien en ze te helpen om alles administratief op orde te brengen/houden.