Ons team

Judith Bout - Mondhygiënist van het jaar 2014

Na mijn afstuderen (1983), was de oorspronkelijke taak van de mondhygiënist gericht op preventie. In de loop der jaren is het cariës probleem gereduceerd en is de taak van de mondhygiënist meer gericht op de parodontologie. Vanuit zowel de media als ons onderzoek uitgevoerd in 2008 kan men concluderen dat vooral onder de doelgroep jongeren het cariës probleem weer de kop op steekt. Door deze ontwikkeling raakte mijn preventieve kant weer geïnspireerd. Deze inspiratie heeft geleid tot het oprichten van jeugdtandverzorging Poetsbus samen met mijn dochter Amanda Langenberg.

De belangrijke doelstellingen is het overdragen van een stukje kennis aan ouders/ verzorgers en kinderen betreffende het gaatjes vrij houden van de gebitten. Hierbij is het bewust maken van het probleem een belangrijke factor. Mijn uiteindelijke doelstelling is de mond zo gezond houden, dat geen vullingen nodig zijn en de omringende weefsels gezond blijven.

 

Amanda Langenberg - Projectmanager

Deelname aan jeugdtandverzorging Poetsbus geeft mij de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan het reduceren van een maatschappelijk probleem. De kinderen van nu zullen op latere leeftijd profiteren van een gaatjes vrij gebit.

Als afgestudeerd bachelor facility manager ben ik verantwoordelijk voor de organisatorische taken binnen de instelling. Daarnaast heb ik de propedeuse mondzorgkundige behaald waardoor ik de basis kennis heb vergaard om preventieve voorlichting te geven. Ik ben trots op dit unieke project en voel me bevoorrecht hier een deel van te mogen uitmaken. Samen met een fantastisch team hoop ik al onze doelen te realiseren.

 

Jacqueline Paauw - Management assistent

Sinds 2012 ben ik werkzaam in de tandheelkunde, als afgestudeerd tandartsassistente. In 2016 ben ik gaan werken als orthodontieassistente waar ik veel ervaring heb opgedaan met het werken met kinderen. Voordat ik in de tandheelkunde ben gaan werken, heb ik mijn papieren gehaald als onderwijsassistent.

Wat ik zo leuk vind om werkzaam te zijn bij de Poetsbus is dat ik mijn beide passies kan uitoefenen doormiddel van het werken met kinderen, ouders en de tandheelkunde. Het motiveren van ouders en kinderen om gaatjes vrij op te groeien in de Poetsbus is een super project om mijzelf bij aan te sluiten.

 

Homayra Yousufi-Ahadi - Mondhygienst 

In 2008 heb ik mijn opleiding tot mondzorgkundige afgerond aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na het behalen van mijn diploma, heb ik veel ervaring opgedaan binnen de verschillende werkvelden in tandheelkunde.

Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest als mondhygiënist in een algemeen tandartsenpraktijk, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij de poetsbus als mondhygiënist. Ik heb veel affiniteit met kinderen. Wat ik geweldig vind aan de poetsbus is dat we ons 100 procent inzetten om te zorgen dat kinderen een schone mond en gebit zonder gaatjes hebben. Het meest voorkomend probleem bij de kinderen is namelijk het melkgebit met gaatjes. Gaatjes kun je voorkomen door zorgvuldig tanden te poetsen en een verstandig voedingspatroon. En dat is precies het doel van de poetsbus.

 

Saskia Schotvanger - Welp - Assistent 

Sinds juli 2017 ben ik werkzaam bij die Poetsbus. Ik ben moeder van twee tieners. In het verleden ben ik tien jaar werkzaam geweest als vrijwilliger bij de ouderraad op de basisschool van mijn kinderen. Ik heb aan het einde van mijn werkdag bij de Poetsbus een voldaan gevoel, ik ben blij dat ik door mijn werkzaamheden veel kinderen enthousiast kan maken en iets kan leren over tandenpoetsen!

 

Liduina Goossens – Assistent

Vanaf november 2019 mag ik deel uit maken van het Poetsbus team. In het verleden ben ik werkzaam geweest binnen de sector Horeca en momenteel werk ik, naast dit prachtige werk, parttime in een modezaak voor mannen. Door werkzaam te zijn in verschillende sociale sectoren ben ik er achter gekomen veel affiniteit te hebben met kinderen en het doorgeven van iets positiefs, zowel aan de kids als aan de ouders. De combinatie van deze twee banen geven mij veel energie en de kans om op meerdere vlakken te groeien.

 

 Jacky Wiedijk - Assistent 

 Opgeleid door de Poetsbus. -Verhaal volgt...-

 

Nathalie de Jong - Administratie

Sinds januari 2019 ben ik werkzaam bij de Poetsbus! Een gezellig, jong, enthousiast bedrijf dat zich met veel passie inzet voor een goede mondgezondheid onder kinderen. Hier draag ik dan ook graag een steentje aan bij. Beter voorkomen dan genezen. Ik ben administratief geschoold en heb veel affiniteit met kinderen. Ik ben zelf moeder van twee jongens. Ik kijk er erg naar uit om samen met de Poetsbus mee te groeien en ze te helpen om alles administratief op orde te brengen/houden.